Androidot futtat a láva tévé

2010. 04. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Annyit írunk mostanában Androidos telefonokról, hogy lassan úgy tűnhet, mintha nem is lenne más a világon. Éppen ezért jöjjön most egy olyan készülék, ami nem telefon, mégis a Google operációs rendszerét futtatja.

A Peple of Lava az egyik legnagyobb svéd székhelyű megjelenítő gyártó, termékeiket az innováció jellemzi, folyton az újat keresik, melyet mi sem bizonyít jobban, mint az új Android 1.5-öt futtató televíziójuk. A 42, 47 és 55 colos változatban forgalomba kerülő (talán még ezen a nyáron) készülék elég komoly paraméterekkel rendelkezik és az általa nyújtott szolgáltatások, illetve a matéria és a design is mind a jövőt idézik.

A masinában egy ARM Cortex A8 processzor dolgozik, méghozzá 833MHz sebességgel, legyen szó akár a legkisebb, vagy a legnagyobb képű változatról. A megjelenítés természetesen full HD-ben (1080p) történik, amit manapság nagyon szeretnek (vagy szeretnének) az emberek nagy mérete és részlet gazdag felbontása okán. További technikai paraméterként a HDMI és a két darab USB portot említeném meg, illetve mivel ez egy „monitor” lenne igazából, a beépített DVB-T digitális TV tuner ami említésre méltó.

S, hogy mik az általa nyújtott szolgáltatások? Kapaszkodj meg! Szinte minden, amit az op. rendszer elbír. Lesz itt kérem szépen videó lejátszás a Youtube-ról, GMail, Google Maps, Google naptár és természetesen szabad webes böngészés. Simán el tudnám képzelni a kicsikét a nappaliban, ahogy a távirányítóval szörfözgetek a karosszékből, hátradőlve, kényelmesen. Erre azonban még várni kell. Na nem azért, mert a legkisebb verzió „potom” 2.500 dolláros árcédulát mutat, hanem mert a készülékek leghamarabbi megjelenési dátuma igencsak a nyár közepére datálható.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top