Az Apple ismét lenyomta a Google-t

2012. 01. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Legalábbis ami a negyedéves pénzügyi beszámolót illeti. A cupertinói cég 46.33 milliárd dolláros bevételre tett szert az elmúlt időszakban, a profit 13 milliárd dolláros volt, 37 millió iPhone-t és 15 millió iPadet adtak el. A Google 10 milliós bevételével megint csúnyán kikapott a számháborúban.

Az Apple lendülete a jelek szerint továbbra is elképesztő. Sem Steve Jobs halála, sem az iPhone 4S bejelentésekor terjengő viszonylagos csalódottság nem tudta visszavetnie a céget. Minden pénzügyi mutató az egekben, a hírre természetesen a tőzsdén is emelkedni kezdett az Apple részvények árfolyama.

Íme, néhány jellemző adat:

37 millió iPhone-t adtak el a negyedév során, ami az előző év azonos időszakához képest 128%-os ugrás (nagyon jól fogyott a 4S) 15.4 millió iPad fogyott, ez 111%-os növekedés 5.2 millió MAC kelt el, 26%-kal több, mint egy évvel korábban az iPodok eladása visszaesett 21%-kal, köszönhetően az mp3 lejátszók visszaszorulásának, de így is elment belőle 15.4 millió darab a cég bevételei az elmúlt negyedévben meghaladták a teljes 2009-es teljesítményt

Forrás: Mashable



Szerző

tech.hu



Scroll to Top