Bemutatkozott a Galaxy Nexus és az új Android

2011. 10. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Google és a Samsung közös rendezvény keretében rántotta le a leplet legfrissebb Androidos készülékükről, a Galaxy Nexusról. Egyúttal az Android 4. 0, más néven Ice Cream Sandwich oprendszer is debütált.

Az új Nexust időben felvezette a keresőóriás és a koreai székhelyű gyártó, és eredetileg október 11-én már be is mutatták volna, ám végül Steve Jobs halálára hivatkozva elhalasztották a premiert. Erre végül ma kerül sor, mind a Samsung által gyártott új csúcstelefon, mind pedig a rajta dolgozó friss Android kiáll végre a nagyközönség elé.

A Galaxy Nexusba egy 1,2 Ghz-es, kétmagos processzort kapott, amihez 1 gigás RAM-ot csomagoltak. A Samsung által gyártott 4,65 hüvelykes HD Super AMOLED kijelző 1280x720 pixeles felbontású, a cég mobil innovációért felelős vezetője, Kevin Packingham szerint az Android 4.0 eleve erre a felbontásra lett kitesztelve.

A készülékből a megszokottá vált két kamera sem hiányzik, a hátulsó 5 megapixeles, míg az előlapi optika 1,3 megapixeles. A belső tárhely 16 GB, ez microSD kártyával tovább bővíthető 32 GB-ig.

Az operációs rendszer a már szintén elég régen beharangozott Android 4.0, hangzatosabb (?) nevén Ice Cream Sandwich. Az új felület kapcsán a legfőbb előrelépés, hogy ez a verzió már a telefonokra és a tabletekre is egyaránt tökéletesen passzol majd.

A készüléket novemberben kezdik árusítani Európában, Amerikában és Ázsiában.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top