Brutál 3D-s képek a Nokia térképén

2011. 04. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Az, hogy egyes épületek háromdimenziós képen jelennek meg egy digitális térképen, nem akkora újdonság. De a Nokia most olyan fotórealisztikus városmodelleket pakolt bele az Oviba, hogy ihaj.

A http://maps.ovi.com/3d/ címen lehet nézelődni, egyelőre 20 nagyvárosnak a 3D-s modelljét böngészhetitek. Az illusztráción Firenze látható, és olyan realisztikusnak tűnik, hogy egyből azt vártam: valahol felbukkan Ezio Auditore a háztetőn. (Assassin's Creed-rajongók, szevasztok :))

A gyártó saját állítása szerint ez a piacon elérhető legvalósághűbb 3D-s fejlesztés, amely túlmutat a megszokott helyek és épületek bemutatásán azzal, hogy a külvárosaikkal együtt, teljes városokat tesz felfedezhetővé.

Madártávlati nézetből oda-vissza lehet zoomolni a 3D-s városmodellekben, illetve meg lehet kerülni az épületeket, fákat és más tárgyakat. A Google Street view-hoz hasonló utcaszintű fényképes megjelenítés is van 6 nagyvároshoz (San Francisco, London, Helsinki, Koppenhága, Oslo és Stockholm), de elvileg hamarosan jönnek majd más városok 3D-s modelljei is.Szerintetek is impresszív?



Szerző

tech.hu



Scroll to Top