Útjára indult a BlackBerry nagy tesója

2011. 04. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Research in Motion hangoztatja már egy ideje, hogy valami durván jó tablettel fogja megszorongatni az iPadet. A régóta várt pillanat elérkezett, elkezdték árulni a PlayBookot Amerikában és Kanadában, de állítólag nem annyira jó a cucc, mint azt sokan remélték.

Az árazás hasonlít az iPadéhez, a 16 gigás, wifis darab 500 dollárba, a 32 gigás 600-ba, a 64-es pedig 700 dollárba kerül. 3G-s modellekkel a hírek szerint később jelentkezik a RIM.A megjelenés előtt néhány szerencsés tesztelő kipróbálhatta a tabletet, de ez nem biztos, hogy annyira jó volt a gyártónak. A júzerek ugyanis kifogásolták, hogy félkész terméknek tűnik a cucc, és kevés rá az alkalmazás.

A HD videó lejátszással, a megfelelően érzékeny érintőképernyővel és a jól elhelyezett sztereó hangzszórókkal elégedettek voltak ugyan a tesztelők, de ez nem kárpótol azért, hogy nincs például natív email-, naptár-, Twitter vagy Facebook-alkalmazás, ezeket csak a böngészőben lehet használni.Elvileg majd futni fognak rajta valamikor az androidos alkalmazások is, de hogy mégis pontosan mikor, és mennyire gyorsan, arról nincs még infó...



Szerző

tech.hu



Scroll to Top