Columbo szemkamerája – VIDEÓ!

2010. 07. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Mi történik, ha egy félszemű filmkészítő és egy munkanélküli mérnök sokat sörözik együtt? Valószínűleg valami „elmebeteg”. Columbo sírt volna (a jó szemével), ha lett volna egy mindent rögzítő kamera a műszemében!

Rob Spence filatal korában, egy lövöldözés során elvesztette a jobb szemét. Mint ahogy a legendás nyomozó Ő is műszemet kapott. Ám független filmesként mindig is foglalkoztatta a perspektíva, a nézőpont. Mi lehetne realisztikusabb a szemünk által rögzített képnél?

Közben a technika is sokat fejlődött, a kamerák, érzékelők, elektronikák méretei folyamatosan zsugorodtak, így Kosta Grammatis mérnökbarátjával készítettek egy olyan műszemet, amiben egy optika és egy vezeték nélküli adó is helyett kapott, egy igen bizarr vörös LED társaságában.

Rob, az EyeBorg nem éppen az a visszahúzódó típus, ezért a terminátor szem szinte adta magát, de a lényeg mégis, hogy úgy készítsen filmet, hogy a riportalanyok nem tudnak róla, hiszen véleménye szerint az emberek megváltoznak a kamera hatására.

##211121##

Gondolom ilyen esetekben nem fogja bekapcsolni a vörös LED-et a szemében, hiszen ha a sima kamera megváltoztatja az emberek viselkedését, akkor ettől sírva rohannának elfele. Közben már egy HD felbontású kamera prototípusán gondolkodnak nagyban, de erről is írnak a projekt blogján.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top