Dinamikus pólóminta

2011. 01. 31.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Warning Signs projekt lényege, hogy a pólóminta színváltozással reagál a levegő összetételében bekövetkező változásokra. Ha a ruhádon megjelenik pár gyanús szürke csík, jobb, ha továbbállsz.

Nien Lam és Sue Ngo két New York-i egyetemista, akik olyan ruházat megalkotásán dolgoznak szabadidejükben, ami egyszerre trendi, dizájnos és környezettudatos. A pólókra varrt minta speciális anyagból készül, ami reagál a levegő szén-monoxid-tartalmára.

Ha a veszélyes üvegházgáz koncentrációja elér egy bizonyos szintet, a pólómintán szürke vonalak jelennek meg, jelezveviselőjének, hogy jobban teszi, ha szív egy kis friss levegőt. Egyelőre tüdő- és szívmintában gondolkodik a tervezőpáros.

##234800##

Hogy a Warning Signs pólók elterjednek-e, vagy megmarad az egész egy figyelemfelkeltő akciónak, azt nem tudom. A gyakorlatban talán csak kisebb városokban lenne értelme, a NewYork-iforgatagban, gondolom, az első újságosstandig nem lehet eljutni elszíneződés nélkül. Az ötlet mindenesetre érdekes és a mondanivaló így talán eljut pár kevésbé környezettudatos dizájnőrülthöz is. A duó következő projektje pedig az alkoholra reagáló ruha lesz, ahol a pólóra varrt máj színváltozása azt jelzi majd, ha túl sokat ivott a viselője.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top