Dupla USB - a bénázás a múlté

2011. 02. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Bevallom, az “USB szőkéknek” cím is eszembe jutott, de korrekt maradok inkább. Tehát: a legfakezűbb matatók is fellélegezhetnek, a Yanko Design bemutatott egy olyan USB csatlakozót, amit kifejezetten nekik készítettek.

A tegnapi USB-s Demotiváló poszt láttán alighanem sokan bólogattak egyetértően, felidézve akár saját ügyetlenkedésüket, akár másokét. Egy USB kulcsot rádugni a gépre nem éppen olimpiai sportág, de ez nem jelenti azt, hogy nem töltenek sokan hosszú másodperceket meddő matatással, mert minden létező módon próbálkoznak, csak úgy nem, ahogy kellene.

A Yanko Design előállt a hosszas kínlódás, illetve a fordítva bedugott pendrive átka elleni megoldással. A Ma Yi Xuan designer által megálmodott Double USB csatlakozónak két lapkája is van, melyek közül az egyik szükség szerint hátracsusszan. Így voltaképpen mindegy, melyik oldal van felül.

Árról nem nagyon olvashatunk, talán megrekedt az egész koncepció szinten, de az efféle USB-s “újítások” többnyire amúgy is inkább poénként értelmezendők. (Ha piacra dobják, gondolom drágább lenne az átlag USB cuccoknál.)

Az ötlet alapvetően jópofa, bár nem teljesen új. Mások is előrukkoltak már hasonló kütyüvel, ugyanerre a problémakörre jelent megoldást például az UltraTek nevű cég Flipper nevű terméke is.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top