Enter az entekből: fabillentyűzet Mac-hez

2011. 04. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Érdekes koncepcióra bukkantunk a minap. Fából készült billentyűzetről már hallhattunk nem egyszer, most azonban egy olyan ketyere prototípusa került elő, ami egy hagyományos, alumínium Mac billentyűzetet alakít át a lehető legtermészetesebb kinézetű (és tapintású) fává.

Egy Michael Roopenian nevű dizájner azt ötlötte ki, hogy az eddigi fából készült billentyűzetek esetében pont a fa egyik legfontosabb tulajdonsága "nem jön át", mégpedig a természetes anyag egyedi tapintása. Az Engrain Tactile Keyboard prototípusát tehát direkt úgy készítette el, hogy az egyes billentyűkön az eddigi gyakorlattal ellentétben nem egyenesre csiszolta az érintőfelületet, hanem pont az eredeti hangulatot akarta megtartani.

Homokfúvó csiszolási módszerrel megmaradt a fa hullámos, erezett felülete, amely állítólag teljesen egyedi érintési élményt biztosít, hiszen mindegyik billentyű teljesen egyedi. A betűket sem ráfestette vagy nyomtatta, hanem lézerrel égette bele finoman, hogy ezek se törjék meg az eredeti hullámokat.Roopenian most gyártót keres a projekthez, mindenesetre addig lehet nézelődni az első példányról készült többi képet a dizájner oldalán.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top