Ezt hozta az LG a CES-re

2011. 01. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Íme, néhány mobilos újdonság, amivel az LG beállított a CES-re: ultrakeskeny teló, hotspot nélküli wifi kapcsolat és szemüveg nélküli 3D mobil kijelző. És ezek csak a mobilos újdonságaik...

A CES-en bemutatott LG Optimus Black, mindamellett, hogy ultrakeskeny, újfajta NOVA kijelzőt kapott, ami nagyobb fényerősséget tol, ám energiatakarékosabb, mint az AMOLED-ek. 2.2-es Android fut rajta, de lehet majd upgrade-elni a Gingerbread-re.

Wi-Fi Direct kapcsolatra is képes a teló, ezt az újdonságot is a kiállításon mutatta be az LG. A hotspot nélkül használható Wi-Fi Direct csatlakozás új lehetőségeket nyit, ugyanis a mobiltelefonok közvetlenül egymáshoz csatlakozhatnak, és egyetlen gombnyomással tartalmakat és alkalmazásokat cserélhetnek egymással a mobil-tulajok. A Wi-Fi Direct azoknak a júzereknek is számos újdonságot kínál, akik okostelefonjukat kameraként, határidőnaplóként, játékkonzolként vagy zenelejátszóként használják. A Wi-Fi Direct leegyszerűsíti a fényképek nyomtatóra küldését és az adatok telefon és számítógép közötti szinkronizálását, plusz felturbózza a barátokkal játszott interaktív mobiltelefonos játékok élményét, mindezt kábelek és wifi hotspot nélkül. 3D kijelző ugyan nincs még az Optimus Black-ben, de hamarosan "szériatartozék" lesz a drága, legalábbis a felső kategóriás mobilokban, bemutatták, hogy pontosabban mire is gondolnak. A 480x800 képpont felbontású, WVGA 4,3 colos 3D kijelző optimális méretet biztosít a 3D filmek és tartalmak mobiltelefonon történő megjelenítéséhez. A szemüveg nélkül is nézhető 3D kijelző parallaxis korlát technológiát használ, amely az LCD panel előlapjához rögzített fényblokkoló réseket biztosít. A rések – vagy más néven korlátok – biztosítják, hogy a néző bal és jobb szeme különböző képet lásson, ezzel megteremtve a mélység és a 3D térhatás érzését.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top