Falut neveztek el a torrentoldalról?

2010. 08. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Az orosz torrentreactor.net állítólag megvett egy kis orosz települést kábé 150 ezer dollárért, és a nevét TorrentReactorra változtatta.

A Seversk nukleáris reaktor közelében található települést (korábbi nevém: Gar-t) 1958-ban alapították, és jelenleg 214 lakója van, akik főként zöldségtermesztéssel foglalkoznak. A TorrentReactor saját közlése szerint körülbelül 148 ezer dollárnak megfelelő összeget adományozott a falunak, ennek egy részét elosztják a lakosok között, a másik részéből pedig a helyi iskolának vásárolnak felszerelést, az utakat javítják meg, és mezőgazdasági eszközöket vásárolnak.

A TorrentReactor infói szerint összvissz három számítógép van a településen, és ebből csak egy rendelkezik internet-kapcsolattal, az is betárcsázós. Éppen ezért nem csoda, hogy a lakóknak fogalmuk sem volt arról, mi is a TorrentReactor.A TorrentFreak megpróbált utánajárni az infó hitelességének, de az orosz hatóságoktól még nem kapott megerősítést a sztoriról, úgyhogy arra figyelmeztettek, hogy lehet, hogy csak poén az egész.

Nem ez lenne az első tréfa az orosz torrentoldalak részéről: április elsején a Vertor.com tulajdonosai küldtek óvszereket kalózellenes szervezeteknek azzal az üzenettel: bárcsak használták volna a szüleitek!

Utóbbi esetben még értem is, mi volt a poén-faktor, de az átnevezésben nem értem, mi a vicc.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top