Fotoszintetizáló notebook

2011. 07. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Olyan notebook koncepcióval állt elő két dizájner, aminek a töltéséhez csupán egy pohár víz kellene. Egyelőre azonban több technológia is hiányzik a megalkotásához.

Az első mindjárt az az akkumulátor, ami vízzel töltődik, különleges elektrolízises folyamatok során.

A másik pedig a felcsavarható-kihúzható érintőkijelző és -billentyűzet, ami pihenési és töltődési állapotban a henger belsejében figyel, és amilyet már láttunk más elképzeléseknél is.

Seunggi Baek és Hyerim Kim koncepciójában a henger végén egy levél alakú zsinór is van, ennél fogva akár ujjra fűzve is lehetne hordani a gépezetet. (Reméljük, hogy a különleges technológiák nem igényelnek nehéz alkatrészeket, engem eléggé elborzasztana, ha a jelenlegi notebookomat kéne ujjra fűzve cipelnem.)

A Plantbook névre hallgató eszközön a fogantyú mellett egy LED kijelző is helyet kapna, amin a töltöttség szintje látszana. Arról nem nyilatkoztak külön, hogy bekapcsolt állapotban is lehet-e tölteni a gépezetet, márpedig nem ártana erről is gondoskodni.

Ciki lenne úgy kilépni mondjuk egy beszélgetésből, hogy "bocs, mennem kell, bele kell állítanom a notebookomat egy pohár vízbe".



Szerző

tech.hu



Scroll to Top