HTC Legend – egy újabb droid!

2010. 03. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Ismét egy android alapú készülék került ki a neves tajvani gyártó kezei közül, melyben személy szerint kellemesen csalódtam és mindjárt meg is tudjátok, hogy miért.

Bár a 2009-ben megjelent HTC Hero sem volt piskóta, de az utódjának tartott Legend is tartogat még meglepetéseket. Az árát még most az elején elmondom, plusz mínusz 120 ezer forint körüli áron kapható, de mindjárt kiderül, hogy megéri-e a pénzét!

Aki ismeri, vagy esetleg használja a Hero-t észreveheti, hogy teljesen műanyag a készülék, ellenben a Legend már alumíniumborítást kapott, ami bevonja az egész készüléket, tehát a hátlap és az előlap is egybe van. Még egy fő újdonsága említhető meg, mégpedig a multitouch AMOLED kijelző mely gyönyörűen jeleníti meg a videókat, képeket és egyéb dolgokat. A HTC Sense-nek köszönhetően sokkal egyszerűbb és jobb lett a „tapizás”, ugyanis akiknek egy picit nagyobb az ujjuk azok is könnyedén el navigálhatnak a 3,2 colos képernyőn.

A ketyerében az android 2.1-es verziója fog futni. Fotózásra egy 5 megapixeles autófókuszos kamera áll rendelkezésünkre, melyet egy elég erős led-del is felszereltek, netán ha esti túrázásokra indulnánk, viszlát zseblámpa . A gépezetet egy 600 mhz-es  Qualcomm processzor működteti, ami nem egy eget rengető dolog, hiszen hasonló készülékeket már 1 GHz-es processzorral látják el. A készülékben megtalálható a vezeték nélküli kapcsolat a bluetooth és a GPS is melyet egy 1300 mAh-s akku tart életben, ami a gyártó szerint 7 óra folyamatos beszélgetést tesz lehetővé. Nos, hát elérkeztünk a végszóhoz, kijelenthetjük, hogy egy pofás kis készüléket kaptunk kézhez.

Aki a 100 ezres kategóriából válogat telefont, annak meleg szívvel ajánlom, hisz már most olcsóbb, mint elődje a Hero. Ha viszont egy kicsit több pénzünk van, akkor várhatunk a nagy tesóra, ugyanis nemsokára érkezik a Desire!



Szerző

tech.hu



Scroll to Top