Ingyen telefonálás a Facebookon

2011. 04. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Nem akármilyen funkcióval turbózzák fel a Facebook chatet, a felhasználók hamarosan szóban is ingyen cseveghetnek egymással. A T-Mobile új alkalmazásával egyelőre csak telefonálni lehet, de idővel videó funkcióval is bővülhet.

A Bobsled névre keresztelt app telepítése után a Facebook jól ismert chat ablakában megjelenik a hívás opció is. A felhasználók nemcsak beszélhetnek egymással, de hangüzenetet is hagyhatnak a másiknak. Innen tölthető le a cucc, érdemes csekkolni.

A cég közleménye szerint igyekszik részt venni a jövő kommunikációjának alakításában, ami igen dicséretes törekvés. Úgy tűnik, kezdenek észbe kapni, hogy a vezetékes előfizetések számának folyamatos és meredek zuhanása mellett előretörő online szolgáltatásokban hatalmas lehetőségek rejlenek.

A T-Mobile ezzel a viszonylag szokatlan lépéssel olyan népszerű, jól bevált VOIP klienseknek üzent hadat, mint például a kb. 500 milliós felhasználói bázisú Skype. A Bobsleddel mobil eszközökön (telefon, tablet), asztali számítógépen, vagy akár az újabb televíziókon is kommunikálhatnak a felhasználók egymással. Kérdés, mit lép majd erre a többi szolgáltató, vagy éppen a Skype...



Szerző

tech.hu



Scroll to Top