10.1-es tablet a Toshibától

2011. 04. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
10.1 hüvelykes kijelző, LED-es háttérvilágítás, Android 3.0 - ezek a legfőbb paraméterei a Toshiba következő tabletjének. A frissen bejelentett tábla júniusban kerülhet forgalomba, de kérdéses, mire megy majd az ellenfelekkel szemben.

A Toshiba is az Android farvizén evezve próbál a táblapiac felszínén maradni, következő modelljük reményeik szerint méltó ellenfele lehet például a Motorola Xoomnak. A Regza Tablet AT300 is a kifejezetten tabletekre optimalizált Honeycomb oprendszerrel kerül majd a boltokba.

Az AT300-zal a 10.1-es készülékek tábora gyarapodik majd tovább, a LED-es háttérvilágítású kijelzője 1280×800-as felbontásra képes. A Xoomhoz hasonlóan 1 Ghz-es Tegra 2-es processzorral látják el, 1 giga RAM és 16 GB belső memória jár hozzá – azért vélhetően lesz majd 32-es modell is idővel.

A két kamera közül a hátulsó 5, az elülső 2 megapixeles. A wi-fi és a Bluetooth mellett HDMI, miniUSB és USB csatlakozó is lesz rajta. Némi pluszt jelent a versenytársakhoz képest a REGZA Apps Connect funkció, ami kapcsolatot létesíthet a többi Regza márkanév alatt piacra dobott termékkel - telefonnal, tévével vagy éppen notebookkal.

A tablet 765 grammot nyom, azaz valamivel nehezebb lesz a Xoomnál. Japánban idén júniusban kerülhet forgalomba, de még idén piacra dobnák más országokban is. Ami az árat illeti, egyelőre 730 dollár körüli összeget emlegetnek, de az utóbbi idők tapasztalatai szerint nem volna túl meglepő, ha ennek alámennének egy kicsit.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top