RFID kártya + metró = játék

2011. 04. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Egy angol ügynökség multiplayer játékot szervez a londoni metróban. Ha már a bérletként szolgáló Oyster-kártya úgyis gyűjti az adatokat, miért ne lehetne eköré egy szórakoztató játékot szervezni?

Az RFID kártya egy csomó szempontból praktikusabb, mint egy papíralapú bérlet. Könnyebb használni és ellenőrizni, meg egyáltalán, egy csöppet modernebb. Ráadásul mivel egyébként is eltárolja az adatokat a júzer útvonaláról, lehet köré játékot szervezni.A Mudlark által fejlesztett Chromaroma játék arra ösztönöz, hogy új útvonalakat és új helyeket fedezzenek fel az utasok, illetve hogy kapcsolatot teremtsenek egymással.

##241170##

A videóból a fílingen kívül nem sok minden derül ki, de a hírek szerint különféle "öcsívmenteket" lehet benne szerezni azzal, hogy ellátogatunk helyekre és kipróbálunk új közlekedési útvonalakat, sőt, állítólag még kibogozandó rejtélyek is lesznek benne. Egyedül és csapatban is részt lehet venni a játékban.Ti benne lennétek egy ilyenben? Vagy ez is parás, mint a Foursquare, hogy nem kéne mindenkinek tudnia, merre járunk?



Szerző

tech.hu



Scroll to Top