Vészhelyzet a fülben

2011. 04. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A most bemutatott fülkütyü egyelőre csak prototípus formájában létezik, de ha sorozatgyártásba kerül, viselőit néha alapból dokinak nézik majd az utcán. A képen ugyanis nem egy sztetoszkóp látható, hanem egy mikrofonos-fülhallgatós headset.

A doktorosdit az MP3-akkal egy Mehmet Gozetlik nevű dizájner kapcsolta össze, aki szerint jó poén, ha zenehallgatás vagy telefonálás közben Carter dokinak képzeljük magunkat (vagy Mágenheimnek, hogy a keleti rögvalóságnál maradjunk). A formáját nem számítva ugyanis ez a fehér csoda egy teljesen hagyományos fontópiás fülhallgató, plusz egy apró mikrofon. Rádugható hagyományos MP3-lejátszókra, de akár telefonokra is, a dróton pedig figyel egy távirányítócska is, amivel az alapvető funkciókat (lejátszás-vezérlés, hangerő, hívásfogadás) szabályozhatjuk.

A dizájner most épp gyártót keres az ötlethez, de valószínűleg nem áll le az "olyan mintha, de nem" jellegű cuccok megalkotásával: az "I'm not a doctor" mellett még egy csomó egyéb "I'm not" kezdetű koncepciója van a góliátelem alakú sószórótól a KRESZ-tábla alakú tányérig...



Szerző

tech.hu



Scroll to Top