iPad 2: késik vagy sem?

2011. 02. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A zöldségpiacon trécselő nénikék között sem özönlenek úgy a pletykák, mint mostanában az Apple táblagépe kapcsán a nagyobb külföldi tech szájtokon. A piacteremtő tablet kettes verzióját hamarosan bemutatják, és mindeközben már az iPad 3-ról is röpködnek a tippek.

A minap felröppent értesülések szerint az iPad 2-n még néhány utolsó változtatást eszközölnek, emiatt a márciusra prognosztizált bemutató elmaradhat. Sokan tudni vélték, hogy a módosítások miatt egészen júniusig tolódhat a premier. Az AllThingsDigital azonban újabb csavart hozott a sztoriba, értesüléseik szerint jövő héten, március 2-án mégis sor kerül az almás táblagép második generációjának bemutatására. Ezt a tekintélyes Reuters hírügynökség is megerősítette.

Az iPad 2 (szóviccmániások már ráragasztották az iPad Too nevet) specifikációját illetően egyelőre szintén csak pletykák keringenek a neten, de ezek nagy része igen valószínűnek tűnik. Szinte borítékolható, hogy a tábla a hátsó kamera mellé kap egyet az elejére is. A hardvert felturbózzák, a hírek szerint kétmagos proci és/vagy kétmagos GPU várható, valamint az egyes verzióban található 256 mega RAM is meg lesz duplázva.

A készülék valamivel vékonyabb lehet majd a mostaninál, és a hírek szerint tükröződésmentes bevonatot kap a kijelző. Ezzel javítanák az olvashatóságot és egyúttal elkerülhetnék az olyan reklámokat, mint például az alábbi, amiben az Amazon e-olvasója, a Kindle 3 hozza kínos helyzetbe az almás deszkával olvasni próbáló delikvenst.

##237143##

Bár még a kettes iPad körül is akadnak jócskán megválaszolatlan kérdések, sokan már a tábla harmadik verziójának tulajdonságain csámcsognak. Az Apple Insider informátora szerint az iPad 3 9.7-es Retina Display kijelzővel érkezik, 2048×1536 pixeles felbontással. Szó van még az FFS technológiáról, ami szélesebb látószöget biztosít, illetve javítja a képminőséget erősebb napfény mellett is.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top