Itt az IE9 kiadásra jelölt verziója

2011. 02. 11.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Tudom, hogy a társaság nem éppen a Microsoft elkötelezett rajongója, de ez azért mégiscsak hír, mégiscsak rengetegen használnak Explorert még mindig. Már letölthető az Internet Explorer 9 Release Candidate, azaz kiadásra jelölt verziója, ezután már a végleges változat fog következni, úgyhogy a Microsoft szerint itt az idő a weboldalak kompatibilitásának ellenőrzésére.

A szoftveróriás adatai szerint az IE9 béta a világ leggyorsabban terjedő béta állapotú böngészőjévé vált, összesen 25 millióan töltötték le. (Persze ez biztosan köszönhető az olyan buzdító akcióknak, mint amilyenekről mi is írtunk.) Összesen tizenhétezer visszajelzés érkezett a szoftverről a felhasználóktól, tehát próbálgatták azért rendesen a népek.

Akinek lassú volt a béta, az örülhet, mert a SunSpider teszt alapján 35%-kal gyorsabb lett az RC verzió a legutóbbi fejlesztéseknek köszönhetően. Egyéb újdonság a böngészőben, hogy olyan újabb HTML5 és egyéb webes szabványokat is támogat, mint a Geolocation, a szemantikus címkék vagy a WebM videók. A Tracking Protection segítségével pedig a felhasználók az általuk nemkívánatosnak nyilvánított weboldalak előtt “láthatatlanná válhatnak”, azok nem lesznek képesek nyomon követni az interneten folytatott tevékenységüket, böngészési szokásaikat.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top