Kamera zuhant a focipályára - VIDEÓ

2012. 01. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Az amerikai foci igen látványos sportág, főleg akkor, ha váratlan események is fokozzák a hangulatot. A minap például egy hangyányit meglepődtek a játékosok, mikor meccs közben derült égből egy néhány ezer dolláros technika landolt mellettük a gyepen.

Manapság egészen elképesztő szintre fejlődött már a sportesemények közvetítése, egy-egy kiemelt érdeklődésre számot tartó eseményt kamerák tömegével, jelentős stábbal és igen korszerű technikával közvetítenek. Ennek köszönhetően a tévé előtt ülő néző semmiről nem marad le, minden létező szemszögből megnézheti a gólokat és szuperlassított felvételen gyönyörködhet a modernkori atléták bal fülcimpáján rezgő parányi verejtékcseppben is.

A mindezt lehetővé tevő technikából normális körülmények között nem sokat láthatunk, de a december 30-án rendezett Insight Bowl nevű egyetemista amerikai foci kupán az ESPN sportcsatorna megvillantott egy keveset a használt kütyükből. Ők ennek vélhetően nem igazán örülnek a leszakadó és összetörő pókkamera ugyanis vélhetően nem a legolcsóbb modell a piacon. Nagy szerencse ugyanakkor, hogy senki nem sérült meg.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top