Na, mi volt az Oviban?

2011. 01. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Nokia alkalmazás-boltjának neve ilyen rettenetes szóviccekre sarkallja a hozzám hasonló elvetemülteket - ezúton is elnézést kérek miatta, mindenki nevében, mindenkitől. A címmel arra utalok, hogy a cikkben a Nokia Ovi Áruházról tudhattok meg néhány érdekes adatot, köztük természetesen azt, hogy melyik alkalmazásokat kajálják a legjobban a Nokia-tulajok.

Az app-bolt választékában jelenleg 25 000 letölthető tartalom (alkalmazás, játék stb.) található, amely naponta több mint 170 millió aktív felhasználóhoz jut el. A Nokia legfrissebb adatai szerint az Ovi Áruházba naponta több mint 250 000 új felhasználó regisztrál, és az Áruházba látogatók 90 százaléka le is tölt valamilyen tartalmat.A nemzetközi letöltések alapján 2010 legnépszerűbb alkalmazásai között megtalálható az Opera Mobile Browser, az Ovi Áruház alkalmazás, amellyel közvetlenül a készülékről érhető el az Ovi Áruház és tartalmai, valamint a High Speed 3D, amely a legnépszerűbb játékok között is előkelő helyet foglal el.

Ami a hazai frontot illeti, az emberek az Origo, Vatera és TV24 widgetek mellett az ÉbresszFel alkalmazást is nagyon kedvelik. Ez utóbbit egy hazai fejlesztő készítette a Nokia versenyére, és tényleg tök hasznos alkalmazás, főleg az itthoni tömegközlekedés mellett. Az a lényege ennek az alkalmazásnak, hogy akkor ébreszt fel, ha egy adott pontra odaértél, ezt GPS alapon méri be. Átaludhatod az autópályás araszolást a távolsági buszon, vagy a vasúti sínfelújítást a vonaton, pont időben fogsz felébredni ahhoz, hogy kényelmesen összepakold a cuccodat és le tudj szállni.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top