Magyar esélyes a DICE-on

2011. 01. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Felcsillant a remény a magyar játékfejlesztők és játékszeretők számára: egy hazai készítésű program is bekerült a gémer világ Oscarjának számító DICE Év Játékai verseny döntősei közé.

Most, hogy ilyen vészesen közeledik a filmes szakma egyik legnagyobb díjátadója, az Oscar, emlékezzünk meg arról, hogy nem is olyan sokára (február 11-én) rendezik a DICE Év Játékai kiállítást is –hol máshol, mint Las Vegasban. Számunkra különösen érdekes a hír, hiszen idén egy magyar fejlesztőcsapat, a Nemesys Games is nagy esélyekkel pályázik a Fortix 2 nevet viselő alkotásukkal. Ezt egyébként mindössze 6-an írták.

Tehát a fiúk már bent vannak a legjobb 12-ben, ahonnan ki fogják majd választani a végső győztest, akinek jutalma a nem kis megtiszteltetés mellett cirka 100 ezer dollár lesz. Emellett eséllyel pályázhatnak a döntősök a három, fejenként 2500 dolcsis különdíjra is, amit a legjobb játékmenetért, a legjobb megvalósításért és a legjobb grafikáért osztogatnak.

Ha érdekel maga a játék, vagy szavazni szeretnél, akkor azt megteheted itt. Én már szavaztam, természetesen a Fortixra. Hajrá fiúk!!



Szerző

tech.hu



Scroll to Top