Projektor: 13 deka, maradhat?

2010. 06. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Igazából nem is kérdés, hogy a Samsung majdnem gyufásdoboz méretű projektora, az SP-H03 maradhat-e, merthogy már kapható itthon. Persze nem olcsó, de az se semmi, amit belezsúfoltak.

A címben kicsit túloztam: csak akksi nélkül 130 gramm, akkuval együtt már kemény 170 grammot nyom. A mini projektor mérete egyébként 6,35 x 3,81 x 6,35 centi. Az akkumulátor akár két órán át ír bírja, legalábbis gazdaságos üzemmódban, szóval egy átlag prezit, de akár egy filmet is le lehet vele tolni kábel nélkül. A gyártó szerint ugyanis nem csak PowerPoint prezentációkat, de filmeket is meglepően jó minőségben vetít ki. A LED fényforrású kivetítő WVGA (854×480) képet vetít, a lámpa pedig 30-ANSI lumenes.

Van neki 1 giga beépített belső memóriája is, így dokumentumokat, videókat és zenei vagy egyéb hangalapú tartalmakat közvetlenül is fel lehet rá tölteni. Ha ez nem lenne elég, van neki MicroSD foglalata és USB portja is, így további külső adathordozók, memóriakártyák és pendrive-ok is csatlakoztathatók hozzá, de természetesen PC-ről, VGA kimenetről, AV kompozit kábelről, videókameráról, netbookról, sőt, akár okostelefonról is fogadja a vetítendő anyagot.A kivetítő önállóan is képes Office állományok megjelenítésére, így számítógép használata nélkül is tarthatunk vele prezentációt. Képes megnyitni PDF dokumentumokat, lejátszik AVI, MP4, ASF, MPG, RM, FLV, WMV, illetve MP3, MP2, WAV, WMA, FLAC, APE, RA állományokat is, és a JPEG, PNG, BMP és GIF képeket is megjeleníti. Az apró készülékben 1 wattos sztereó hangszórók lapulnak meg.S hogy mindez mennyi? 75 ezer az ajánlott bolti fogyasztói ára, de neten egy picitvel kevesebbért is láttuk.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top