Rájár a rúd az Apple-ra!

2010. 05. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hiába haragszik Steve Jobs a fél technológiai világra, azért több nagy halacska úszik a digitális óceánban. A Nokia után a Nintendo is kipécézte magának az almát és bizony nagyot akar harapni bele!

A Nokia után a Nintendo is beperelte a nagy Almát! Úgy látszik Steve bácsi túl sok fájó tyúkszemre taposott rá az elmúlt időben. Az Apple agresszív üzletpolitikáját jól tükrözi, hogy Mr. Jobs nem kevesebb, mint 25 milliárd!!! dollárt különített el a cég vagyonából "háborús" célokra.

Ebből az összegből futja pereskedésre pl. a Nokiával (mert, hogy ők meg "cserébe" beperelték a finn mobilgyártót), vagy arra, hogy fájó sebeket ejtsenek a konkurencián, mint amikor elhappolták a lala.com-ot a Google orra elől. Ám most új cég lépett a harctérre, méghozzá a Nintendo, aki befejezte a Sony-val való hosszú civódását, és új ellenfelének az Apple-t nevezte meg.

Hogy miért? Mert a hosszú ideje (mióta a zseniális Wii a piacon van) jól tejelő bőségszaru bevételei 21%-ot estek. És a Nintendo vezetői szerint mindez az "áj" cuccok, és az arra írt játékok miatt van. A Nintendo kézikonzoljának (DS) trónját ingatta meg alaposan az Appstore-ból letölthető játékok tömkelege, és a fiatalok bizony már nem Super Mario-ra, hanem almás játékokra költik az uzsonnára valót.

Úgy látszik a Google-nek (az igazi nagy ellenfele az Apple-nek) akarva, akaratlan harcostársai lettek és ugyan még nem fogtak össze, de pár ilyen volumenű gyártó már bizony okozhat komoly fejfájást az Apple-nek.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top