Startol a YouTube webes mozija

2010. 04. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Nos, ha minden jól megy (és a youube-ot ismerve miért ne menne), hamarosan eldobhatjuk videó és DVD lejátszó készülékeinket, mert kinek lesz szüksége rá. Elindult a YouTube filmkölcsönzés.

A dolog elég újnak tűnik, ugyanis a YouTube Store oldalán egyelőre két darab húsz percnél hosszabb videót találtam, melyek közül az egyik egy művészettel foglalkozó videó lecke, míg a másik egy arizónai utazás videó anyaga volt, amolyan postcard movie formában. A két filmecske mellett azonban már látható két kategória is, melyek még nem bírnak tartalommal, ám egyikbe (Popular Movies) bárki feltöltheti saját filmjeit, amiket megosztana másokkal, míg a Popular Shows berkein belül bárki megoszthatja a maga által előadott mutatványát. Ezeket a tartalmakat később bárki megnézheti, persze némi pénzmag kipengetése után. Már látom is, hogy például Amerikában vége a bohócrendelésnek dollár százasokért a kicsik szülinapján, inkább rendelnek egyet YouTube-on három és félért.

A költségek ugyanis nem túl magasak, hiszen 99 cent és 4 dollár között mozognak majd a tarifák, függően a látni kívánt tartalomtól. Ahogy utána jártam a dolognak kiderült, hogy Európa több országában, köztük természetesen a mi kis hazánk határain belül egyelőre nem érhető el a szolgáltatás, ám úgy érzem, hogy ha egyszer beindul a dolog, nyugdíjba mehetnek a videók és a DVD lejátszók. Meglátjuk!



Szerző

tech.hu



Scroll to Top