Valósidejű fordítás a Google-től

2011. 01. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Translate eddig is ott volt a legnépszerűbb Google-termékek között, és az új funkciót elnézve, ezt a pozíciót meg is őrzi még egy darabig. Az okostelefonokra való verzió immár valós időben tudja fordítani a beszélgetéseket.

Az új Translate képes arra, hogy egy beszélgetés közben folyamatosan fordítson: amint a delikvens elmondta a magáét, a program megjeleníti a mondat vagy mondatok fordítását. Egyelőre csak angol-spanyol viszonylatban működik, de mivel a Translate maga 53 nyelvet támogat, a jövőben nyilván egyre többet tud majd a kicsike.

Az eddigi reakciók alapján úgy néz ki, hogy az új funkció angolról spanyolra tényleg gyorsan és pontosan fordít, fordítva azonban hagy még némi kívánnivalót maga után. Az alábbi videón megtekinthető, hogyan is működik mindez a gyakorlatban.

##233407##

Persze ez még az alpha verzió, amit folyamatosan tökéletesítenek, szóval a kezdeti gyermekbetegségek ellenére alighanem szép karrier vár a Translate-re mobilos környezetben is. Főleg, hogy természetesen ingyen letölthető az Android Marketből és szinte minden Androidos telón futtatható.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top