YouTube online videószerkesztő

2010. 06. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Érdekes kis featúrával gyarapodott a Google család. A keresőóriás videómegosztóján online szerkeszthethetjük az általunk feltöltött videókat.

A YouTube Video Editor nagyon csöndben indult. Bár 2007-ben volt egy nagyobb tudású online videó szerkesztője a tyúbnak (Remixer), az az Adobe Premiere Express-re épült és rövid idő után megbízhatatlansága miatt el is távolították az oldalról.

Most itt egy szerényebb tudású eszköz (a lenti videó ezzel készült), ami nagyjából a Windows Movie Maker, vagy a Mac-es iMovie-hoz hasonlítható. A saját magunk által feltöltött videókat vághatjuk össze (egyelőre áttűnési effektek nélkül), illetve a YouTube AudioSwap hangfáljaiból tehetünk az új remekmű alá zenét, némi hirdetés elviseléséért cserébe.

##207829##

Nyilván senki nem várja egy rendes NLE videoszoftver (Non Linear Editor) tudását, és így a gyengécske géppel (pl. netbook) rendelkezők is elkezdhetnek a videó editálással ismerkedni. És bár nincs ott a BÉTA felirat az oldalon (ami miatt még kevésbé értem ezt a csendet a dolog körül) reméljük, hogy egy-két alap funkcióval azért bővül majd a Video Editor repertoárja. Ha kipróbáltátok, mindenképp osszátok meg a tapasztalataitokat a kommentekben!



Szerző

tech.hu



Scroll to Top