Bezárja az Apple a zeneboltját?

2010. 05. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hát igen. Pedig milyen fiatal volt, mégis eljött a vég. Senki nem gondolta volna, és most meg ez! Május 31-én vége a dalnak!

Azért olyan nagyon nem kell megijedni! Nem az iTunes-ról van szó, hanem a múlt év végén felvásárolt lala. com oldalról, ami gyakorlatilag egy online zenebolt és egy speciálisan zenetárolásra tervezett virtuális webes tárhely. A lala.com-ot az Apple a Google orra elől halászta el, mivel komoly tervei vannak.

Már volt róla néhány „kiszivárgott” infó, hogy az iTunes felköltözik a webre. Jelenleg ugye úgy működik a dolog, hogy 1 dollár 29 centért megveszed a trekkeket és letöltöd az iPod-odra, iPhone-odra, vagyis egy zenelejátszó hardverre. Hogy-hogy nem az iTunes.com, ami jelenleg a szoftver letöltőoldalára visz átalakul online oldallá.

Így ha megvettél egy dalt, akkor az nem csak a zenelejátszódra/telefonodra töltődik le, hanem bekerül a saját online tárhelyedre, hogy a világon bárhol, bármiylen platformon és hardveren meghallgathasd, ami képes futtatni egy böngészőt, és így az online iTunes-t. Legalábbis ezt rebesgetik. És egészen véletlenül az iTunes webreköltözésének nemhivatalos dátuma június 1, ami pont a lala.com bezárásának másnapja.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top