Brutális SSD, olcsó SSD?

2011. 02. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A CeBIT-et nagyon sokan várják. Ki ezért, ki azért. Nos, azok, akik eddig azért nem vettek SSD-t, mert nagyon drágák, azok most készíthetik a pénztárcájukat.

Az idei CeBIT-en nagyon sok régi és új gyártó is felfedi majd a piacra dobandó SSD-jük árát, azonban pár információ már napvilágra került. Ilyen például a Pretec N2000-es SSD-je, ami 250 MB/sec olvasási és 220 MB/sec írási teljesítménnyel jön a piacra, és lesz köztük 64, 128, 256, de még 512 GB-os változat is.

Nagyon sok gyártó jön még a ~200-230 MB/sec olvasási és ~170-200 MB/sec írási sebességű SSD-vel. Ilyenek a RunCore, GoodRAM, Phoenix, Patriot, de még egy Biwin nevű cég is érkezik, igaz, ők már csak 150 MB/sec olvasási és 90 MB/sec írási sebességet garantálnak, ami azért nem olyan kiugróan gyors. Egyes HDD-k is elérik ezt a teljesítményt, szóval ez csak amiatt a 3 betű ( S-S-D ) miatt lesz népszerű.

Ígérik magukat azonban a régiek is, mint a Samsung akik viszont elsősorban az energiafelhasználás hatékonyabbá tételére akarják felhívni az újabb SSD-kkel a figyelmet. Corsair, Kingmax, A-Data, OCZ. A RaidDrive azonban nagyon kitesz magáért. Ők nem a hagyományos SATA2-n csatlakoztatják az SSD meghajtójukat a gépünkbe, hanem egy PCI-e slot-on át. Így az olvasási sebességünk elérheti a brutális 2.4 GB/sec-et, az írási pedig a 2.2 GB/sec-et.A méretekben se aprózták el a dolgokat, a legkisebb darab 256 GB, de a maximumot is kitolták 2 TB-ra.

Na, ez az, aminek meg fogom nézni az árát, aztán vagy megnyugszom és csak megrándítom a vállam, vagy pedig szívroham fog elvinni, de majd mindenképp megírom nektek. :)



Szerző

tech.hu



Scroll to Top