Facebook jelszavak tömege került fel a netre

2012. 01. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Egy izraeli hacker 100 ezer, arab felhasználókhoz tartozó emailcím-jelszó párost szerzett meg és tett közzé a Pastebin.org-on. A Facebook jelezte, nem törték fel az oldalt, és a közzétett jelszavak egy része fake.

A Hannibal nevű hacker a Pastebin.org-on több adagban tett közzé mintegy 100 ezer Facebook logint, amelyek állítása szerint mind arab felhasználókhoz tartoznak. Azt is írja, hogy ez nem minden, igazából 30 millió emailcímet, 10 millió bankszámlát tört már fel és mellékesen 4 millió bankkártya adataihoz is hozzájutott.

A Facebook ezzek kapcsolatban sietett leszögezni, hogy a címek és jelszavak közzététele nem jelenti sem a Facebook, sem egyes Facebook profilok feltörését. Azt is jelezték, hogy a több adagban közzétett login adatok egyik részletének alig egyharmada volt valós, illetve ezeknek az e-mailcímeknek csak a fele társul Facebook profilhoz.

A belépési adatok közzététele a nemrég felkapott közel-keleti “hackerháború” újabb fejezete. Szaúdi hackerek többezer izraeli állampolgár bankkártyájűnak adatai szerezték meg és tették közzé. Erre válaszul izraeli hackerek Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emirátusok tőzsde oldalait döntötték be.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top