Fring: A Skype gyáva!

2010. 07. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Fring régóta megoldás az Androidos és egyéb mobil platformmal rendelkező közösségek számára, akik bizony videocsetelni szeretnének, méghozzá ingyen. Ehhez a Fring a Skype szolgáltatását (is) használta. Eddig. Most azonban épp összevesztek.

A Skype annak ellenére, hogy ő volt a nagy rákkenroll csávó az IP telefóniában és annak idején szembe ment minden üzleti modellel, hogy ingyenessé tette a szolgáltatását, most mégiscsak pénzt szeretne. Nemrég azonban eltűnt a Windows Mobile platformra írt változat, Androidra sosem volt, kivéve ha hajlandó voltál a szolgáltatódnál (ja bocs, csak a Verizon és csak Amerikában) mobilnettel szkájploni, ami ugye nem annyira költséghatékony.

A Fring azonban, bár a Skype hátterét használták, rengeteg platformon és természetesen Wi-Fi-vel is működött. Pár napja azonban nem lehet Skype accountot használni a Fring-el. Hogyan reagált erre a Fring? „Félnek a nyílt (alapú) mobilkommunikációtól. Gyávák!” Kicsit mérgesek a srácok nem? A Skype reakciója ezen blogbejegyzésre már sokkal multisabb. „Ebben az esetben nincs semmiféle igazságtartalma annak a Fring kijelentésnek, hogy a Skype blokkolta a szolgáltatását. A Fring (cég) maga döntött úgy, hogy eltávolítja ezt a funkciót a szolgáltatásából.” Na igen. Ezt kérem megfogalmazták rendesen.

A lényeg, hogy a Skype már rég óta (állításuk szerint) próbál zöld ágra vergődni a Fring-el, mivel a Skype szerint nem rendeltetésszerű az a használat, ahogy a Fring dolgozik/dolgozott. Ezen felül a Fring sok kárt okozott a Skype-nak, mint cég és mint márka. Én személy szerint nem tudom mi az igazság. A Fring-es srácok lehúzósak, vagy a Skype akar most mégis túlzottan dörgölőzni a mobilszolgáltatókhoz a pénzért, a végeredmény azonban szomorú. Gyakorlatilag nincs normális videocset egy csomó mobil platformon. Legyen már!



Szerző

tech.hu



Scroll to Top