iPad 2-t kapnak a kormánytagok

2011. 04. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Egy kis vérnyomásserkentő hír kávé és energiaital helyett: már megint megéri kis hazánk politikusának lenni. Néhány héten belül betör a 21. század a parlamentbe, helyettes államtitkári szintig minden honatyát iPad 2-vel fegyvereznek fel.

Az iPad 2 beváltotta a hozzá fűzött reményeket, viszik, mint a cukrot, az eladások legfőbb gátja, hogy egyszerűen nem tudnak belőle eleget gyártani. Ez részben köszönhető a Japánt sújtó természeti katasztrófának, ami az ipari termelés visszavetésével több szektorban is érezteti hatását.

A hiány miatt az Apple patikamérlegen méri, melyik országba mennyi deszka jut, hazánkba például 10 ezernél is kevesebb érkezett – írja a Világgazdaság. A hiány azonban nem érinti a politikusoknak szánt tabletek beszerzését, a kb. 90 iPad 2-t gond nélkül össze tudják majd szedni a lap értesülései szerint.

A ketyerék beszerzése mintegy 16 millió jó magyar forintot emészt majd fel. Természetesen nem a politikusok fizetik majd, hanem állam bácsi, vagyis az adófizetők. Szerencsére jelenleg nincs szó a teljes parlament megajándékozásáról, “csak” helyettes államtitkári szintig részesülnek Apple ajándékban a politikusok.

Ahogy azt korábban mi is megemlítettük, Szájer József Európai Parlamenti képviselőnk annyira megszerette saját első generációs iPadjét, hogy az Alkotmányunkat is azon írta. Reméljük, hogy az újdonsült tablettulajdonosok követik majd a példáját és munkára használják a kütyüket – és nem csak az Angry Birdös parlamenti lesifotók száma ugrik majd meg...



Szerző

tech.hu



Scroll to Top