Magyar gyerekek rajzolják a Google logót

2011. 03. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Rajzpályázatot hirdetett a Google Magyarország "Doodle 4 Google - Nekem Magyarország..." címmel. A győztes nyereménye nem csak annyi, hogy a keresőóriás magyarországi kezdőlapján az ő műve fog szerepelni egy napig: notebookot kap, és Zürichbe is elutazhat.

A pályázatot általános és középiskolás diákok számára hirdették meg, négy korcsoportban lehet nevezni. A pályamunkák először egy négytagú zsűri elé kerülnek, ők választják ki a 15-15 legjobbat korcsoportonként. Ezek közül pedig már internetes szavazással kerülnek ki a legjobbak.A korcsoport-győztesek egy-egy laptoppal lesznek gazdagabbak, illetve gondviselőjükkel együtt elutazhatnak a Google európai fejlesztő központjába, Zürichbe. A legtöbb szavazatot kapott rajz pedig június 15-én, a tanév utolsó napján kerül ki a főoldalra.A téma pedig bármi lehet, ami Magyarországgal kapcsolatos, a pályázók maguk döntik el, számukra mi a legfontosabb a hazájukban.

Nem is olyan régen volt utoljára magyar "Google Doodle" a globális oldalon. Egész pontosan tegnap: a fenti képpel emlékeztek meg a '48-as szabadságharcról a keresőoldalon.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top