Mentőöv a kazettáknak

2011. 04. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Lassan egész generációk nőnek fel, amelyek nem is tudják, mi az a magnókazi. Azoknak a dinoszauruszoknak, akik még őrizgetnek otthon pár kazettát, készítettek egy utolsó mentőövet, amivel hasznát vehetik a divatjamúlt hanghordozónak.

A hagyományos kazettaformátum felett eljárt az idő. Már nemcsak az otthoni kazettásmagnók szorultak ki, de a hordozható eszközök vagy épp autós lejátszók piacán se foglalkoznak az egykor szebb napokat is látott formátummal.

Ezeknek az egykor a rádióból felvett, vagy barátoktól összevadászott, vélhetően elég rossz hangminőségű háziválogatásoknak a hasznosítását teszi lehetővé a Cassette Mate. A kütyü ránézésre olyan, mint egy walkman – amit ugyebár nem is gyártanak már egy ideje. A lejátszásnál azonban jóval többet is tud.

Ha USB-n keresztül rákötjük a számítógépünkre, akkor a mellékelt program segítségével digitális formába konvertálhatjuk át egykori kedvenceinket. Mp3, waw és wma formátumot is választhatunk, a szoftver a számok különválasztását is elvégzi, ha óhajtjuk.

A Cassette Mate egy elég speciális igényre jelent megoldást, így nagy elterjedéstől persze nem kell tartani. Aki azonban kincsként őrizget még otthon pár ósdi felvételt a “fénykorából” (és még nem talált más megoldást a digitalizálásra), az bizonyára nem sajnálná érte a cirka 34 dollárnak megfelelő 2980 jent.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top