Önkéntes számkivetett - VIDEÓ

2010. 07. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Richie Sowa önként vállalta, hogy száműzi magát a városi forgatagból és egy kis szigeten fogja leélni az életét, méghozzá ha lehet, egyedül. Ám mivel elég macerás szigethez jutni manapság, összedobott magának egyet.

Mivel a mexikói Cancunban a szemét több mint 80%-át PET palackok teszik ki, így kézenfekvő volt a fiatalember számára, hogy az alapokat ebből készítse. Be is járta a várost és néhány héten belül annyi műanyag palackot gyűjtött össze, ami bőven elegendő volt egy jó kis úszósziget megalkotásához. A sok műanyag hulladékot kidobott halászhálókkal rögzítette egymáshoz, majd a fából készült talapzat alá zsúfolta a csomagokat. Ezután már nem is volt más dolga, mint szépen befedni földdel és homokkal az egész, nagyjából 100 négyzetméteres területet. Mi ez, ha nem százszázalékos környezettudatosság?

##214256##

Ezután természetesen szépen belakta a kis „Sowa” szigetet. Kunyhót épített rá, kialakította a kis strandját, és rengeteg növényt ültetett, melyek között a citromfától a pálmáig mindenféle dísz és haszonnövény megtalálható. Richie két és fél éve él a maga által épített szigeten és tervei alapján még jó pár évig szeretne maradni, ugyanis állítása szerint a gyümölcsfáknak és egy általa tervezett víztisztítónak köszönhetően egy-két éven belül önellátóvá válik otthona, hiszen hallal tele a tenger, a gyümölcs és zöldség megterem, mi kell még. Jómagam irigylem Sowa úr nyugalmát, viszont legalább ötven olyan dolgot fel tudnék sorolni, ami nélkül nehezen lennék meg, úgyhogy maradok a panelban :o)



Szerző

tech.hu



Scroll to Top