Sokoldalú videoszemüveg

2011. 03. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Vágd zsebre a házimozit és élvezd a filmeket bárhol, bármikor. Ezt az élményt kínálja a nem túl biztató nevű ChinaVasion kütyüje, ami a videók mellett más formátumokkal is elboldogul.

Bizonyára többeknek ismerős a képen látható ketyere, iTVGoggles néven mutattunk már be egy hasonló eszközt korábban. Nagy vonalakban ugyanarról van szó a Video Glasses esetében is: a szemüveg két LCD panelt rejt magában, amelyek segítségével gyakorlatilag bárhol nekiállhatunk mozizni, ahol csak úri kedvünk úgy tartja. A videogukker nagyjából egy 40 hüvelykes kijelző élményét tudja prezentálni.

Annyiban viszont több a fentebb hivatkozott iTVGogglesnél, hogy saját memóriával rendelkezik. A távirányítóként is funkcionáló doboz 2 GB tárolókapacitást biztosít, ami sorozatnézéshez jó, de filmekhez már kevés lehet. Szerencsére SD kártyával akár 10 GB-ig is bővíthetjük, de még egy 1.3 megapixeles kamerát is belepréseltek. További jó hír, hogy letöltött Nintendo és Sega játékok is életre kelthetők rajta.

További előny, hogy a Video Glasses egész sokoldalú médialejátszó. A divx, mpeg, avi, wmv, 3gp fájlok mellett zenékkel (mp3, wav, flac) és képekkel (jpeg) is elboldogul. Sőt, akár e-bookot is olvashatunk rajta – bár pdf, epub és hasonló formátumokkal nem bír, csak a txt-t ismeri fel. Az 1000 mAh-s akksi használattól függően 4 órányi szórakozást tesz lehetővé egy feltöltéssel, ami nem tűnik valami soknak. Az ára sem vészes, fülhallgatóval, 12 hónap garanciával, tokkal-vonóval 139.39 dollárba kerül.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top