Beköszönt az okostelefonoknak a Sony

2011. 01. 27.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Sony piacra dobta a PSP utódját, az NGP-t, ami reményeik szerint felveszi a versenyt az almafonnal vagy bármelyik Androidos telóval.

És most jöjjenek röviden a Next Generation Portable specifikációs adatai: az új kis Sony vas CPU-ja egy négymagos Cortex A9-es, GPU-ja pedig SGX543Mp4 -os. 5 hüvelykes kijelzője 960x544 pixeles és két kamerája is van.

Ami az irányítását illeti, a kijelzője érintőképernyős és a hátlapon is elkülönítettek egy érintésérzékeny felületet. Továbbá akad még rajta mit fogni vagy nyomkodni, a két megszokott analóg irányító személyében és mozgásérzékelőkkel is ellátták a kicsikét.

Ha már Sony, akkor két terméküket is letudom egy cikken belül. Egészen pontosan a Playstation-mobilról beszélek, ami szintén eléggé csinos kis belsőt kapott. GPU Ardeno 205-ös, CPU 1 Ghz-s Qualcomm MSM8655, 512 Mb-os RAM, és pluszba mellé még egy 1 gigás ROM is helyet kapott a fedél alatt. Ja, persze Android rendszer fog dolgozni benne.

Hát körülbelül így állunk mostanság a Sony háza táján. Én személy szerint kíváncsian várom a termékek debütálását, és azt, hogy mennyire fogják majd felvenni a versenyt a riválisaikkal.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top