Indul Magyarország első 3D televíziós csatornája

2012. 06. 12.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Sok magyar háztartásban találunk 3D technológiát használó televíziókat, melyek még csak egy átkonvertál képet tudtak megjeleníteni, mivel nem volt az országban 3D-s adás. Ez már a múlté, érkezik az m3D.

2012. június 25-én az MTVA-MTV Zrt. m3D néven elindítja  Magyarország első 3D televíziós csatornáját, így az erre alkalmas televízió készülékkel rendelkező, valamint a csatornát közvetítő szolgáltatókkal szerződésben álló televízió nézők 3D-ben is élvezhetik aLabdarúgó Európa Bajnokság döntőjét, a Londoni Olimpiai Játékok kiemelt sportágainak közvetítését, valamint az MTVA kifejezetten az 50 napos kísérleti adásra összeállított exkluzív filmcsomagját.

A budapesti UHF 43-as DVB-T frekvencián június 6-án már tesztelte az Antenna Hungária az új szolgáltatást. Annak ellenére, hogy ez a kísérleti sugárzás még csak Budapestre korlátozódott, még Székesfehérváron is el tudták érni az érdeklődők. Az új csatorna eléré teljesen díjmentes, egyetlen kritériuma pedig az, hogy megfelelő televízióval rendelkezzenek az exkluzív tartalomra éhes nézők.

 



Szerző

tech.hu



Scroll to Top