Nyomtatóból az Android piacra

2010. 03. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Aki ismeri a címben említett gyártót, tudhatja, hogy főleg professzionális nyomtatók gyártásával foglalkozik. Azt azonban kevesen tudják, hogy „szövetkezve” a Sanyo-val, vezeték nélküli megoldásokon is dolgozik, illetve hamarosan itt a kettejük gyermekeként említett Kyocera ZIO M6000 Android alapú okostelefon.

Magam is csodálkoztam kissé, amikor elolvastam a sajtótájékoztató anyagát, ugyanis bármennyire figyelemmel kísérem a tech világot, gőzöm sem volt róla, hogy hamarosan mobiltelefon gyártásra adják a fejüket. Pedig a Las Vegasban tartott sajtótájékoztatón ezt jelentette be a nyomtató óriás, vagyis azt, hogy hamarosan a boltokba kerülhet a ZIO M6000.

A kis Androidról nem sokat lehet még tudni, főleg a megjelenés dátumát és a várható árfekvést őrzi hétpecsétes titok, ám a technikai felépítésről már vannak hírek. A kijelzője 3,2 colos lesz és ha minden igaz, több újjal is nyomkodható lesz, felbontása pedig WVGA, ami pixelben nem kevesebb, mint 480 x 800. Na erre már lehet építeni. Az op. rendszer verziószámát sem árulta el a gyártó, csak annyit fűzött hozzá a kérdéshez, hogy egy teljesen testreszabott (Kyocerás) felületet fog kapni és amibe bele lehet nyúlni, abba bele is fognak.

További jellemzőként a kamerát lehet még megemlíteni, ami 30fps sebességű felvételt tesz lehetővé, illetve 32GB kapacitású memóriák fogadására lesz képes, ami kelleni is fog, ha az ember nagyon rámegy a videózásra. Készenléti időnek 18 napot (!) jósol a gyártó, míg beszélgetni 6 óra áll majd rendelkezésre. Természetesen a feljebb felsoroltakon kívül lesz Facebook, GMail, meg mindenféle földi jó, amiről beszámolunk nektek, ha végre több infót is kiadnak Kyocera „jó uramék”.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top