Termoelektronikus gumicsizma

2010. 06. 07.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Az Orange mobilszolgáltató a Gotwind-es srácokkal közösen megalkották a mindentvivő fesztiválcsizmát. Véd az esőtől, sártól, mocsoktól és a mobilod is feltölti.

Ehhez csak a lában hője kell neki, amiből lesz bőséggel, hiszen a fekete gumicsizma nem épp az a szellős nyári viselet. Normál fesztiválozás mellett 12 óra járkálás egy órányi szuflával (gondolom ez azt jelenti, hogy mintha a konnektorból egy órát töltenéd) tölti fel a mobilod, vagy bármilyen cuccodat. Ha rá akarsz tenni egy lapáttal, akkor táncolj, fuss, vagy végezz olyan tevékenységet, amiben a lábad kimelegszik (amire most gondolsz, abban nem a lábad melegszik, és kifejezetten nem ajánlom a gumicsizmát hozzá! :)

A gumicsizma működése a termoelektronikán alapszik, akit bővebben érdekel, leírja a kommentben, vagy elolvassa az angol nyelvű Wiki-t róla. Érdekes ötlet és külön öröm, hogy egy ekkora cég állt a dolog mögé, mint az Orange. Az első éles bevetések (a gumicsizmát illetően) a Glastonbury Fesztiválon lesznek, és ha minden jól megy, akkor nemsoká bárki vehet magának mobiltöltős gumicsukát.



Szerző

tech.hu



Scroll to Top