Végre itt a Playstation teló!

2011. 02. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
A Sony Ericsson kiállította a várva-várt játéktelefont, két másik új androidos mobillal karöltve. A Mobile World Congressen mutatkozott be élőben a Sony Ericsson PLAY, az Xperia neo és az Xperia pro.

Kellett nekem rinyálni az előbb, hogy nem láttam még nagy durranást az MWC hírek között, máris belefutottam a Sony Ericsson új telefonjaiba.Itt van például a Sony Ericsson Play, az okostelefonba oltott kézi játékkonzol. Összecsukva okostelefon, a kicsúsztatható rész pedig nem QWERTY billentyűzetet rejt, hanem a játékhoz szükséges gombokat.

Az 5 megapixeles kamera és a 4 hüvelykes multitouch érintőképernyő mellé kijutott a jóból: az 1Ghz-es Qualcomm CPU-val és beépített Adreno GPU grafikus processzorral rendelkező Snapdragon processzor a gyártó szerint tökéletesen gördülékeny, 60 fps sebességgel megjelenített, 3D-s mobiljáték-futtatást és webböngészést biztosít minimális energiafelhasználás mellett.

Ráadásul a Sony Computer Entertainment és a vezető játékgyártók a megjelenés pillanatától kínálják legkeresettebb játékaikat a mobilhoz, melyek az Android Marketről tölthetők le. Az Electronic Arts például a Sims 3-at és az EA SPORTS FIFA 10-et hozta a "játszóstelóra", de számos másik nagy gyártó is felsorakozott a kezdeményezés mögé.

Ezek után már nem is tűnik akkora durranásnak, de semmiképpen nem szabad megfeledkezni a másik két újdonságról. Két új androidos mobilt is bemutattak, Xperia pro és Xperia neo néven.Előbbi inkább az üzleti felhasználóknak készült, kicsúsztatható billentyűzettel, és gyors üzenetküldéshez szánt intelligens funkciókkal csábít munkára. (Nem hiszem el, hogy leírtam azt, hogy "munkára csábít".)

Az Xperia neo az ergonómiával hódít, a Sony Ericsson szerint tökéletesen belesimul a tenyérbe, különösen fényképezés közben.

Mindkét mobilban megtalálhatók a Sony legújabb technológiái. A gyártó szerint a Mobile BRAVIA Engine-t használó Reality Display különlegesen ragyogó látványt és kristálytiszta képet ad, a Sony mobiltelefonokra kifejlesztett, Exmor R technológiája pedig még kevés fénynél is lehetővé teszi a jó minőségű, világos képek és HD videók készítését.Na, ki melyiket kérné a jótündértől?

##szavazas_3##


Szerző

tech.hu



Scroll to Top